Home » Menselijk lichaam » Waarom is buiten zijn zo gezond?

Waarom is buiten zijn zo gezond?

Ga regelmatig naar buiten, het levert diverse voordelen op.

Hoewel veel mensen het met name in de zomer prettig vinden om buiten te zijn, is het ook gezond om in de koudere maanden dagelijks enige tijd in de buitenlucht door te brengen. Niet alleen het daglicht, maar ook de lucht van buiten is namelijk gezond voor je. Zo haal je via de zon de nodige vitamine D binnen en zorgt een frisse wind voor een opgefrist gevoel. Maar er zijn meer voordelen!

Je bent minder vatbaar voor depressies

Het is inmiddels al jaren bekend dat beweging tegen depressie helpt. Zoals we in de inleiding al aangaven zorgt frisse wind voor een verfrissing, hiermee bedoelen we met name een verfrissing voor je mentale gesteldheid. Door buiten te wandelen of te fietsen zul je je beter en frisser gaan voelen, erg goed dus om minder vatbaar te zijn voor depressies.

Stressreductie

In de buitenlucht kom je sneller van je stress af dan wanneer je binnen blijft zitten.Wanneer je buiten bent, en dan bij voorkeur in de natuur zoals bijvoorbeeld een park, ben je minder vatbaar voor stress. En als je gestrest bent zal het stressniveau vaak snel dalen. Dus het is ook zeker aan te raden om tijdens de werkdag tijdens de lunch buiten een wandeling te maken om op die manier even de hectiek van je werk los te kunnen laten na de lunch weer ontspannen aan het werk te kunnen gaan.

Kortom, er zijn diverse redenen waarom het loont om in de buitenlucht je tijd door te brengen. Probeer daarom ook in je vrije tijd regelmatig buiten te zijn. En als je geen zin hebt om te gaan wandelen of fietsen is in je tuin zitten natuurlijk ook al een goede actie. Trek dus nu je schoenen aan en ga van het buitenleven genieten!